logo-aktif-bijak-santun-abs-TRADE-MARK

TADIKA ABS
TAMAN TUN PERAK

KEUNIKAN KAMI

AKTIF

Mewujudkan suasana seronok melalui teknik mendorong tingkah laku positif.

Guru-guru mengaplikasi 
Teknik Mendorong Tingkah Laku Positif bagi mendorong pelajar supaya suka belajar. Kanak-kanak tidak dimarahi, diugut, dileteri, disindir, ataupun dihukum. Kita mendorong tingkah laku baik-baik di kalangan anak-anak.

BIJAK

Menerapkan kepintaran sosial dan nilai keusahawanan.

Memperkenalkan modul Pengajaran & Pembelajaran yang holistik dan inovatif, sesuai dengan cara pembelajaran anak-anak yang unik dan sentiasa berubah. 

SANTUN

Guru-guru dilatih untuk bercakap Bahasa Melayu Tinggi, menggunakan budaya tinggi dan menunjukkan adab sopan di tadika.

Ini penting supaya kanak-kanak meniru tingkah laku baik ini seterusnya menggunakan bahasa dan budaya tinggi dalam persekitaran mereka seharian.

TERKINI DI TADIKA

KELAS MEMANAH

Memanah dapat membantu anak-anak aktif melepaskan tenaga mereka dengan cara yang betul. Fokus bertambah dan anak semakin gembira ke sekolah.

kelas renang

Air dan anak-anak tidak dapat dipisahkan. Renang melatih seluruh otot tubuh anak kecil dan menambah daya percaya diri anak.

KELAS MEMBACA

Kelas membaca dan 'shared reading class' ditawarkan untuk membantu anak-anak menguasai kemahiran membaca bahasa Melayu dan Inggeris.

APA KATA IBU BAPA PELAJAR

Anak suka ke tadika. Semasa pergi sekolah anak tersenyum, balik sekolah juga anak senyum gembira. Sehinggakan hari Sabtu pon anak merajuk sebab Umi tidak menghantar Cikpuan Muda Hana ke sekolah.

Puan Hidayati

Tingkah laku anak lebih positif. Di rumah selepas makan malam beliau sudah rajin membantu say amengemas meja makan dan mencuci pinggan mangkut tanpa disuruh. Siap lap meja dan sapu lantai. Saya sangat terharu.

Puan Norulhuda

Emosi anak semakin baik. Jika sebelum ini Cikpuan Muda ALisya agak pemarah, pantang abang atau kakak usik sikit pasti mengamuk. Belum lagi jika permintaannya tidak ditunanikan. Sekarang alhamdulillah, beliau agak tenang dan boleh bertolak ansur. Syukur sangat-sangat.

Puan Aida

HANYA 10 minit daripada UPM & MARDI

Waktu Operasi

Isnin hingga Jumaat
7 pagi - 6 petang

Lokasi Kami

Tadika ABS Taman Tun Perak No 1-2, Jalan Tun Perak 1, Taman Tun Perak, 43200 Cheras, Kuala Lumpur.

DAFTAR HARI INI

Hakcipta Terpelihara IT@ESSB 2017